Ambassadeur Ieper

Hein Lapauw

Het is belangrijk dat we met iedereen aandacht hebben om energie te besparen. De klimaatverandering wordt steeds meer voelbaar, zo ook in onze streken. In ons gezin passen we graag tips om energie te besparen toe. Deuren sluiten van de verwarmde ruimtes, de lichten uit schakelen ... Het zijn kleine maar makkelijke veranderingen om mee te geven aan onze kinderen. 

Tijdlijn

08/10/2018

Vorming Warmste Wijk ieper

Op 16 en 18 oktober organiseren we laagdrempelige workshops om energie te besparen. 

16 oktober : elektriciteit

18 oktober : verwarming
16/10/2018

Vorming elektriciteit geslaagd

Vanamiddag ging de eerste workshop door over energie besparen en meer bepaald over elektriciteit. Alle deelnemers vonden het interessant om de tips te horen. Wist je dat een wasmachine op een ecoprogramma misschien wel langer duurt maar uiteindelijk veel minder energie verbruikt ? Veel deelnemers wisten dit niet.

Veel bijgeleerd, 20/11/2018

Een energiemeter loont!

Hierbij de ervaringen van Liesbeth die een energiemeter gebruikte

"Ik heb ontdekt dat mijn diepvriezer 270kWh verbruikt op jaarbasis, dus dat is het eerste toestel dat ik zal vernieuwen.

Daarnaast is het ook duidelijk wat het energieverbruik is van verschillende wasbeurten (eco, kort programma of 60°) en het verschil is echt groot (resp 0,89 0,27 en 1,34 kWh per wasbeurt).

Een leuke ontdekking was dat het opladen van mijn elektrische fiets op maandbasis maar 2,5 euro kost. Ik had dit hoger verwacht. Dus een extra motivatie om te fietsen en geen auto te gebruiken!

Bedankt voor het toestel, het was leerrijk."

De energiemeters zijn gratis te ontlenen bij de milieudienst van de stad Ieper.