Ambassadeur Zeeland

Luc Burm

Ik ben Luc en werk als coördinator Projecten voor Clavis. Clavis is een corporatie met ongeveer 2.500 woningen, die zich als maatschappelijk ondernemer inzet voor de lokale woningmarkt in Terneuzen en Sluiskil. Onze activiteiten zijn gericht op het verhuren, beheren, ontwikkelen en verkopen van onroerend goed. Clavis richt zich vooral op het bieden van perspectief aan mensen met minder kansen op de woningmarkt.

Als coördinator Projecten heb ik veelal te maken met Nieuwbouwprojecten waarbij duurzaam hoog in het vaandel staat. Energiezuinige woningen bouwen met een lage energienota.

Tijdlijn

08/10/2018

Energie besparen doe je zo

De ideale temperatuur voor de koelkast is 4°C

Een temperatuur van 4°C is het beste om je etenswaren in je koelkast te bewaren. Bij een temperatuur van 4°C zijn de meeste vleeswaren namelijk het langst houdbaar. Ook de meeste groenten en fruit die je in je koelkast kunt bewaren, zijn bij deze temperatuur lang houdbaar. Wanneer de temperatuur in de koelkast hoger is, vermenigvuldigen schimmels en bacteriën zich makkelijker waardoor je etenswaren sneller zullen bederven. Je kunt de temperatuur van je koelkast ook lager dan 4°C instellen, maar dan verspil je onnodig energie. Het is ook mogelijk dat de achterwand of de producten die tegen de achterwand staan dan zullen bevriezen vanwege de lage temperatuur.