Ambassadeur de Kempen

Carine & Ludo Druyts - Siemons

Ludo en Carine zijn twee vrijwillige energiemeesters. In de gemeente Retie hebben ze al verschillende gezinnen bijgestaan met tips om energie te sparen. Ludo en Carine nemen tevens deel aan de opendeur dagen van Ecobouwers in november. Meer info daarover kan je op hier vinden: https://www.ecobouwers.be/woningen/laag-energie-vakantiewoning-met-duurzame-technieken.

Ontdek de ervaringen van deze enthousiaste energiemeesters op hun tijdlijn!

Tijdlijn

23/10/2018

Laten we ons even voorstellen...

Wij zijn Ludo en Carine.

Door een kleinschalig project op te starten, namelijk het bouwen van een bio-ecologische vakantiewoning, werden we met zoveel mogelijke materialen en keuzes geconfronteerd dat we besloten ons eerst via een aantal cursussen beter te informeren zodat we dus ook betere keuzes konden maken.

Via deze cursussen kwamen we in contact met IOK, Dialoog, Eandis en Kamp C. Niet alleen deden we veel kennis op, ook onze interesse werd hierdoor geprikkeld, zowel voor bouwmaterialen als voor technieken. We hebben altijd gezegd dat we, als ons project (zo goed als) voltooid zou zijn, we ons zouden engageren als vrijwilliger maar we wisten toen nog niet welke kant we daar mee uit zouden gaan, of wat de mogelijkheden waren. Toen we via Kamp C over het project “energiemeester” hoorden, werd ons dat wel duidelijk: hieraan wilden we een deel van onze vrije tijd spenderen: mensen die spaarzaam en met respect voor het milieu willen leren omgaan met energie, maar net dat extra steuntje in de rug nodig hebben om op weg te helpen.

Voor ons  is zo de cirkel rond : de kennis die wij hebben kunnen opdoen via IOK, Dialoog, Eandis en Kamp C kunnen wij nu op ons beurt overbrengen aan mensen die daar voor openstaan, net als wij toen (en nu nog steeds).

In de zomer hebben we 3 gezinnen een 1ste bezoek gebracht. Nu, bij het begin van het stookseizoen, starten we met onze 2de ronde. Het doet deugd een enthousiaste “ja” te krijgen wanneer we de vraag stellen of we een 2de bezoekje mogen brengen. Die voldoening en het gevoel mensen te kunnen helpen: daar doen we het voor. Meer zelfs: tijdens elk bezoek leren we zelf telkens weer wat bij. Daarover meer de volgende keer.

Ludo en Carine

Siemons-Druyts