Ambassador "De Warmste Wijk"

Marte Vandevyvere

My name is Marte and I’m the communications manager for “De Warmste Wijk”. There’s so much going on in the community, and for this blog I will give you a glimpse of what it’s like to live in De Warmste Wijk! This blog will not be about me. This blog will be about the people in the neighborhood and how they try to save energy every day. I’ll try to let as many of them get their say!   

Tijdlijn

26/10/2018

After Work in de Warmste Wijk

Eind maart 2017 schreef projectcoördinator Marieke het wijkrenovatieproject 'De Warmste Wijk' in voor de campagne 'Zo Dichtblij'. Dat is een campagne van o.a. Bond Beter Leefmilieu en Gemeente voor de Toekomst, die mensen aan wil zetten om mee te bouwen aan een leefbare gemeente. Er zijn zes thema's waarin activiteiten worden opgezet. "De Warmste Wijk" paste helemaal in het verhaal van 'bouwen aan een klimaatneutrale gemeente'.

Van 16 april tot en met 7 mei kon er gestemd worden voor alle ingediende projecten. 'De Warmste Wijk' viel héél erg in de smaak, want we sleepten de Zo Dichtblij-award voor klimaatneutrale gemeente in de wacht! Natuurlijk hebben we hier alles te danken aan onze wijkbewoners, want zonder hen zou er geen Warmste Wijk zijn. Zij zijn het, die met kleine en grote ingrepen hun best doen om hun huizen en de hele wijk steeds energiezuiniger te maken. 

Om de wijkbewoners extra warm te maken voor die ingrepen, ging na de zomer het Warmste Wijk Promoteam op pad, om mensen een energiescan of energieaudit cadeau te doen. Een aanpak die werkt: het promoteam, herkenbaar aan de vrolijke gele T-shirts, kon op korte tijd heel wat mensen overtuigen om een scan of audit te laten doen! Binnenkort lopen we eens een dagje mee met het Promoteam, dus hou deze blog zeker in de gaten!

Om de buurtbewoners te bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden, en om de Zo Dichtblij-award te vieren, wilden we graag iets terugdoen. Dus organiseerden we op 19 oktober een After Work-evenement. Buurtbewoners en sympathisanten kwamen langs voor een heerlijk (klimaatneutraal, want vegetarisch) hapje en drankje en een gezellige babbel, en konden tegelijk ook bij het Warmste Wijk Team terecht voor energietips, informatie over het project of het aanvragen van een scan of audit.

't Was een heel divers publiek: de vaste waarden, maar ook enkele nieuwe wijkbewoners die kennis kwamen maken met het project. En boven alles was het een leuke en gezellige manier om samen het weekend in te zetten. De sfeerfoto's zeggen genoeg: zeker nog eens voor herhaling vatbaar! En daar hoeven we niet eerst een klimaat-award voor te winnen...